Az izmok letapadása nem csak rugalmatlanságot, hanem tápanyag és oxigén hiányt is okoz. A bőr dehidratálttá válik, a letapadt izmok összenyomják az ereket és blokkolják a keringést.

Ez a vénás erek kitágulását és a méreganyag felhalmozódását eredményezi.

A stressz hatására kialakuló izomfeszültségek a túlzott tartásból erednek. Ha néha nyugalomba is kerülünk, izmaink többnyire akkor is feszült tartásban maradnak.

Mindezek következménye, hogy arcunk már a harmincas éveink végére összeesik a fokozott izomfeszüléstől. Ha az izmok letapadnak a csontokra, az arc gyors megereszkedésnek indul, valamint a bőr állapota is látványosan romlani kezd.

Aki a plasztikai megoldások helyett természetes, de hatékony módszert keres, többnyire a minőségi kozmetikumokból próbál megfelelőt találni. De hiába költünk el sok-sok pénz a drogériákban arcápoló készítményekre, a kor előrehaladtával ez a küzdelem egyre reménytelenebbnek tűnik.

A mimikai izomrendszer kezelése, a kötőszövetek regenerálása és az arcbőr megújítása valóban nem egyszerű feladat. Mint ahogy testünk kontúrvonalai, sziluettünk megőrzése sem az.

Viszont azt mindannyian tudjuk, hogy a test karbantartásának egyik legbiztosabb eszköze a rendszeres testedzés, izmaink karbantartása. Jó hír, hogy ez a módszer nemcsak a comb, fenék, has, vagy a kar izmainál működik kiválóan, hanem arcunk esetében is.

Arcizmaink edzése, karbantartása főként manualitásra épül, segítségével az öregedési folyamat látványa visszafordítható, és újra volument kaphat a megereszkedett arc.

Elsőként a csontokra tapadt mimikai izmokat mobilizáljuk, ami által belülről oxigénhez és tápanyaghoz jutnak a szövetek. Ezt követően lehet a mimikai izmokat lazítani és a kötőszövetet regenerálni.

A speciális mozdulatok a bőrt megemelik, felhúzzák az arcközepet, a ráncok halványodnak, az arckontúrok fiatalosabbá formálódnak.

A rendszeres edzés hatására arcizmaink újra megerősödnek, intenzív tartóerő épül, mely jobban ellenáll a gravitációnak. Kezelhetjük vele homlokunk izmait is. Ennek a területnek az átdolgozásával megemelkedik a szemhéj, és a szemöldök vonala is feljebb kerül.

Kiegészítésként professzionális hatóanyagokkal tápláljuk a bőrt, így arcunk újra fiatalos, egészséges képet mutat, a legtermészetesebb módon nyeri vissza teltségét és rugalmasságát.